Lara 31/10-11

Idag blev det ett pass i paddocken
ställde upp ett litet hinder på kanske 40-50 cm. tränade åter igen att få henne vänta, gick mycket bra idag. Hon hoppade superfint, kände verkligen hur hon fick upp bakdelen mer och det kändes sjukt fint. Massagen är verkligen bra för Lara.
Imorgon är det hoppträning
hoppas hon hoppar lika bra imorgon, på schemat: tre kombination på 1.20! Måste jobba på det. Mickis ska med (världensbästakille) så det blir till filmer imorgonkväll :)

Next stop: Timrå hästsportförening 06/11-11

Nu är 1.20 debuten snart här
jag lääääängtar så sjukt mycket! men är sjukt nervös också, men mer peppad :)
STARTLISTOR

Lara 25/10-11

Idag blev det vara skiritt, på asfalt.
dagen efter massage är det viktigt att ta det lugnt :) så blev bara ett skirittpass. Imorgon blir det skiritt+lite trav bara lätt runt travbanan ett par varv. i helgen, på söndag förmodligen. blir det hoppträning, längtar!




Lara 24/10-11 - massage

Idag fick Lara massage igen
hon var inte alls lika stel denna gång, första gången vart hon skitförbannad och ville bara äta upp massören, idag skötte hon sig lite bättre :) hon känns fantastisk efter massagen förra gången, bra att få bort lite spänningar nu inför 1.20 debuten.
såg även att KM var samma dag som tävlingen i timrå?
gillas inte alls. fel utav SRK att ta dagen efter eller helgen efter? ähh.

thanku!

sanna om crazy in you:
Jag såg din kavaj på hästnet och kikade in här. Och måste bara säga att din häst(?) är grymt fin!:)
tack så hemskt mycket, glädjer mig lika mycket varje gång !:)

Lara 21/10-11

idag red jag mitt på dagen
blir så mörkt vid 4-5 tiden så tar hellre bussen o går till stallet :) Jag red i paddocken, ställde upp ett litet hinder på kanske 60cm, tränade på att hon ska vänta, inte få domdär luftsprången och dra emot hindret, gick jättebra idag, hoppade 90cm sista gången,hon väntade jättelänge och var finfin :D

Late tonight

ikväll blir det verkligen en kvällsritt
ska inte åka till stallet förrens halv 9. prgav att syster jobbar länge idag :) men det ska bli mys att rida i mörkret, ofc blir det massa reflexer.


kika in på min annons: http://hastutrustning.hastnet.se/sok/annons.php?aid=363333

crazy in you


En fundering, era åsikter!

jag frågade vad ni trodde om 1.20 debuten:

Anna ericsson om rehab:
Det kommer gå as bra såklart, så duktig som ni va på srk :) tror nog supporterklubben kommer och kikar :)
svar till Anna:
Ja det tror jag fan också :D hade sån bra feeling sist på srk, Ja kom o kolla :D behöver lite stöd tror jag!

rehab

Larisen har 2 dagars vila nu
Hon är värd det, plus att jag låter alltid hon vila eftersåmånga dagar hon tävlar, två dagars tävlande likamed två dagars vila. Imorgon ska vi ut och bara busa runt i skogen.
jag tycker det är viktigt att hästar får komma ut i skog&mark
inte tränas stenhårt varje dag, alltid något att göra. Utan bara trava & galoppera fritt i skogen, högt huve & öronen spikrakt framåt!
snart dags för 1.20 debuten, hur tror ni det kommer gå? alla kommentarer publiceras så lämna en åsikt kring det :)



Next stop: Timrå hästsportförening

den 6/11 så smäller det
1.20 DEBUUUUT!:D fifan vad jag längtat, men jag är samtidigt skit nervös, men har anmält till avd.B så det får mig nog att lugna mig litegranna :) SKOJ!!!

Raka häst, ja!

Idag ska äntligen Lara få bli av med hennes björnpäls
har inte haft tid att raka henne, men nu är det äntligen dags :D kommer pics

Njurunda ryttareförening 16/10-11

90cm + 1meter omhoppning:
vart mycket krångel på framhoppningen, samma sak som på SRK i lördags. Alldeles för mycket hästar på framhoppningen, skreks hit & dit och man var tvungen att vara snabb om man skulle få skutta över hindren.
Väl inne på banan märktes det att hon inte fått hoppa fram ordentligt
drog alldeles för mycket mot hindrena, så är hon ju. men denna gång fick jag slita arslet av mig på ren svenska. Det var ut & höjning till omhoppningen, vi nollade grunden med lite tur idag :)
omhoppningen får tio av tio
mycket bra faktiskt, låg i tredje i omhoppningen men det låg kvar (som-tur-var) Vi nollade och ja, VI VANN!:D


min gulliga pojkvän mickis gjorde en liten film!
han råkade ta omhoppningen först i filmen men :)

VILL ÄVEN GRATULERA MIN SYSTER!
som kom för första gången till omhoppning med bettobus idag, red fantastiskt bra! Hon hade en snabbare tid än mig men petade sista hindret. MEN! en stark tredje plats & ett stort grattis igen!

godmorning!

nu ska mickis & jag snart åka till stallet
med lina&andreas, mys :) vi ska åka till nrf och hjälpa till att bygga banan, snällt. sedan blire tävling, tjooohooo! ska ge gärnet idag, fullfräs :D

Frusna tår

nyss kommit hem ifrån stallet
det bara small till så vart det höst&frost på riktigt? dör halft. Har varit i stallet med syster, vi har pysslat om våra små liv, knoppat lugg, flätat svans & satt på dom deras nya Pyjamas :) skitifina flecé täcken ifrån hööks (tar-bild-imorgon) iallafall jättefina!
imorgon blir det somsagt en klass på NRF
90cm :) funny! Syster ska nog efteranmäla sig till 80 och är redan anmäld till 90, blir roligt :) hoppas på sol & lite värme iallafall?
om någon fotar imorgon mejla mig: [email protected]

Sundsvallsridklubb 15/10-11

110 cm:
somsagt gick jag endast in för att få en bra runda. det fick vi :) på framhoppningen hoppade hon inte alls bra, tittade mest på alla andra o krånglade sig. somvanligt, Lara går inte att få "bra" på verken framhoppning eller framridningen, då hon vill springa om den som är framför o sparka den som är bakom, haha. tittar på alla andra osdvosv..  MEN! hon var jätte lyhörd idag, inte alls likt henne :) hon lyssnade jättebra. grundomgången gick galant, i omhoppningen satte jag först upp ett tempo men tog sedan tillbaka henne, ångrade mig? haha! vi rev ett hinder, en oxer, skulle ta tillbaka ett galoppsprång men hon lyssnade "för bra" och vi trampade in och rev bakbommen, men resten av omhoppingen nollade vi, SUPER! det var även 2 kombinationer idag (vi har ju problem med dem) och vi klarade båda:) jättedutti tjejsing, jättenöjd ryttare.
imorgon blire heybaberiba & hårdrock på NRF

haha..

En fråga, mitt svar!

Olivia Bryndahl ([email protected]) om Lara:
Hej! Hittade hit med hjälp av en tjej som har en blogg om hennes varmblod och bor i Sundsvall. Josefine heter hon. Jag frågade om hon kanske kände igen min ponny Chiquita som stod på ridklubben i Sundsvall ett tag och tävlades av två systrar. Hon gav mig ditt namn (kände igen det när jag läste det) och hon berättade också att du tävlar med din d-ponny bland storhästarna. Sjukt inspirerande för mig som även jag inte kan släppa min ponny. Ville bara säga det, det är bra gjort, go go go! :)
Svar till Olivia:
Tjenixen olivia :) Chiquita tävlades utav min storasyster Lina ! Hon hade henne när hon var i 15-16 års åldern, en minnesvärd liten ponny som är helt fantastisk :D Tack så mycket för att du ser det inspirerande, inte många som gör det då många blir "sur/grinig" på att jag har ponny bland storhästar :D Berätta gärna om du också klassar upp din ponny till stohästarna, vore väldigt kul :)

Lara 13/10-11

Idag red vi runt travbanan ett par varv
tränade lite lydnad, på vanligt tränsbett (brukar rida på pelham på vardagar) och tränsbett i hoppningen. Det gick bra, Lara har ju en fantastiskt lång trav när man länger henne, känns som att rida monté i högsta fart, så övade på att länga fullt ut och sedan sätta mig ner, släppa stigbyglarna och få tillbaka henne i kort trav & ner på tygeln. gick bra, men det tar sin tid innan man kommer dit man vill komma.
sedan putsade jag allt & packade inför lördags tävlingen på SRK
för det hinner jag inte idag (fredag) då jag ska jobba ifrån halv 1 till 10 ikväll. Jag längtar tills imorgon, Lara har fått låna linas rosa schabrak & pannband, gullit!
vi ska somsagt bara hoppa en 110
tar det helt och hållet som en träning, då vi somsagt kraschade sist bommarna låg på 110, så in och ta det lugnt & ut med förhoppningsvis en nolla och en häst som hoppade :)

Fotograf: Matilda Persson

Och hon mejlade även en bild ifrån förra tävlingen på NRF


Tack så hemskt mycket för bilderna Matilda!
Om ni fotar på tävlingar, mejla mig dom på [email protected]

Lara 12/10-11

jag höll på att brinna av när jag & Lina red idag
det var sånt liv ute, började med att en båt startade bredvid oss? vem provstartar en båt klockan 7 på kvällen i oktober? hästarna flög upp i luften, sedan kom det typ en as stor stridsvagn o mullrade förbi, efter det så var det inga gatulampor på där vi skulle rida o vi provade rida men Lara såg spöken i varenda hörn, sedan skulle vi klättra i en backe men massa folk med hundar stod ivägen o ja, jag orkade inte mer. haha, men Larisen var fin och hon var duktig i klättringen, trött vart hon iallafall.


snart tävling, tjoho!

startlistor: sundsvalls ridklubb 15/10-11

startlistan 110:
http://online.equipe.com/sv/class_sections/35602/starts


Jag tycker verkligen jag fick ett bra startnummer :)


Lara 10/10-11

Idag blev det väldigt "lätt" ridning
skirittade & travade ett par varv på travbanan, få röra på hela kroppen i tempo utan att krångla ner på tygeln eller något annat, lite bus kort sagt. Imorgon blire ut i skog&mark :)
Lara vart även skodd idag, ?brodd/brådd? är också på.

En fråga, mitt svar!

Sofie om Näsetsryttarsällskap 25/09-11:
Skönt att det gick bra & att skadan inte vart värre. Filmade ni inte på Näset?
Svar till Sofie:
Ja verkligen, trodde det skulle bli en hälta där. Lina (syster) som alltid filmar med sin filmkamera kom inte förrens 110 klassen, och den filmen vill jag inte lägga ut. ser så otäckt ut :(

Next stop: sundsvallsridklubb & njurunda ryttareförening

Den 15:de nu till helgen
blir det en 110 på sundsvallsridklubb, ska bli roligt :) Blir bara ta det lugnt och fint med tanke på att vi kraschade förra gången vi hoppade 110. Så nollfel satsar vi på!

Den 16:de nu till helgen
har njurunda ryttareförening en liten tävling igen, har anmält till 90 cm :)
Leka runt och ha roligt helt enkelt!

Har en mycket snygg hästskötare, mycket:


Njurunda Ryttareförening 08/10-11

Njurunda hade en liten tävling i lördags, jag ville hoppa en liten klass o se att hon inte var rädd sedan kraschen på Näset. Så jag var med i 90cm :) tveka? FULLFRÄS! hon hade nog längtat efter att få hoppa/tävla igen, full fart och vi vann klassen ganska så överlägset, awesome!



Måste säga att jag beundrar min hästs presstation
hon kraschar, gör illa sig ganska så mycket, men hon gör det här, hon går in för det. eller rättare sagt. vi går verkligen in för det, vi tycker det är lika kul båda två :) jag vill även passa på att tacka alla för all fin beröm & alla fina komplimanger jag får för oss. tack så hemskt mycket, tar verkligen åt mig :)







Näsetsryttarsällskap 25/09-11

1meter:
första inomhustävlingen = över förväntningar. Hon brukar vara jätte tittig på allt då, kollar mest runt i ridhuset än på hindrena, men jätteduktig tjej :) Vi ledde länge i klassen men vart slagen med någon tiondel, så vi hamnde på en stark andra plats :D

110cm:
drama. jag har nog aldrig varit så rädd i hela mitt liv! Banan var väldigt krävande, konstig o många klagade på banan + det tunga underlaget. Hoppade fantastiskt på 1an & 2an, sedan var 3an, en maxad oxer som kom ursväng ifrån hörnet, kanske 1 och ett halft galoppsprång ifrån hörnet mot det. så jag tröck på Lara för att hon skulle kunna orka över det o hinna reagera, damen såg hindret i sista sekund, jag tänkte bara: men stanna istället. men hon provade, hoppade liksom inte ens, så vi "kraschade" i hindret, hon fastnade i hinderstödets fot, och drog med sig det i benet, I BENET? jag stannade o klappade om henne, alla skrek: HOPPA AV! jag fattade ingenting, hoppade av och såg att hon stod på tre ben, tårarna kom och jag tog av skyddet och såg 3 sår på framsidan utav bakbenet, veterinären fick komma in på banan och iakta henne när vi ledde ut henne ifrån banan. in i ett stall där o kylde benen 15min med iskallt vatten, Lara haltade inte ut ifrån banan och inte efter kylning heller. Lindade med några bra kompresser jag fick utav veterinären. Dagen efter o alla dagar efter såg allt kanon ut, jag måste säga att Lara är en stark tjej, tål mycket. frisk häst, men mycket tur hade vi med oss!

söderhamnshoppet 2011

Första dagen: 1 meter
En jättebra runda, lite bök med huvudet i svängarna men så är damen. Vi vann denna klass :)



Första dagen: 110cm
bra runda här också, lite piggare tjej som rev ett hinder i omhoppningen, men vi kom 8:a och fick rosett :) Om vi inte hade rivit där så hade vi vunnit, tusan.


Andra dagen: 1meter
Lara var lite trött när vi kom till stallet på morgonen. Vi har kommit fram till att Lara inte kan "sova borta". Förra gången hon gjorde det i söderhamn så stod hon helt skärrad o tröck upp sig mot gallret, visade vitögat och blådådrorna stod rätt ut, när vi kom då så vart hon gladare än någonsin o pustade ut ett flertal gånger. Denna gång så hade hon vandrat i boxen hela natten, hade inte ätit höet o stod på samma sätt igen. Hon blir allt för orolig mybby. Så hon var inte lika effektiv med benen idag, resulterade till att vi rev ett hinder i omhoppningen, men nöjd är jag med tanke på hennes natt :) första filmen är grunden, andra omhoppningen! Hade även vunnit denna klass om vi inte rivit i omhoppningen, tusan igen.

omhoppning:


Andra dagen: 110cm
överraskande bra runda, hon hade skärpt till sig efter första klassen,lugnade ner sig i kropp&sinne! Hon lyssnade jättebra på mig (för en gångs skull) :) vi kom precis utanför placering i denna klass, men jättenöjd! 110 känns så enkelt nu, ge mig en utmaning = 120!


Slutade 3:a i meetinget :D
tycker det var lite "fusk,fult" att en tjej hade två hästar med, och fick ha med båda i meetinget. Ifrån min sida, helt fel :)

RSS 2.0