Hiss

Hittade nyss en hemsida!
http://fortisetliber.se , dom hade skitcoola och unika grejer!
värt ett klick bort & kika, lämna gärna en åsikt!


Lara 27/06-11

Idag blev det vila!
Tog in hon och borstade hon samt fick hon hennes nästbästa favorit godis, äppelgodis :)
små "foderbitar" med äppelsmak. Hon sluktar i sig dom!


Lara 26/06-11

Idag red jag & larisen ut i skog&mark,
Vi brukar inte kunna rida ut ensamma, då hon inte vill gå ensam. Men det gick faktiskt bra idag :) Hon var ganska lugn och fin, enda hon vart rädd för var en kohage som var verkligen mitt ute i ingenstans, haha vart tillochmed rädd själv. jag är själv nojig för att rida i skogen, är så sjukt rädd för björn :| Men det gick bra :)


Lara 26/06-11

Idag red jag & larisen ut i skog&mark,
Vi brukar inte kunna rida ut ensamma, då hon inte vill gå ensam. Men det gick faktiskt bra idag :) Hon var ganska lugn och fin, enda hon vart rädd för var en kohage som var verkligen mitt ute i ingenstans, haha vart tillochmed rädd själv. jag är själv nojig för att rida i skogen, är så sjukt rädd för björn :| Men det gick bra :)


Matfors RF 22/06-11 Fotograf: Anna ericsson


















Simply the best, better then all the rest
Better then anyone


En fråga, mitt svar!

sandra om R.I.P Chaboukie:
hur dog hästen? :/:/ och när?

svar till sandra:
Läs allting här

Filmerna:




Sjukt bra rundor, bästa Lara!


vackraste!



Micke knäppte två jättefina bilder på oss :) Finaste Laris!


R.I.P Chaboukie

allt kan ske på en sekund
be strong, thinking of u


happyface

Jag är så himla glad!
Att jag tog emot Lara i mitt liv, hon är verkligen en fantastisk ponny! Hon ställer upp till 100% och grejar det på 1sek om vi kommer fel på ett hinder. Hon är ärlig, klok & framåt. hon gillar verkligen att hoppa! Syns och känns verkligen när vi rider emot ett hinder, busen! Var bara tvungen att skriva ut det :) att jag är så glad att jag har just hon och precis ingen annan, världens bästa!



Matfors ryttarförening 22/06-11

RESULTAT LISTOR!

Mafors ryttarförening 22/06-11

90cm:
Lara var både lat & pigg, lite mittemellan, på framridningen ville hon inte alls galoppera. Inne på framhoppningen ramlade jag av en gång då hon drog på världens bocksprång, bara flög :D haha! 90cm var en clear round, jag & larisen nollade :) Hon var lite hängig på banan men det visade sig efter att hon var väldigt pinkis. haha!
Resultat: Nollfel - rosett

1meter:
ÅH! hon var så himla himla perfekt! I grundomgången var jag lite för mycket på henne i munnen, så vi trampade in på endel hinder men vi klarade oss endå :D Sedani omhoppningen satsade jag allt, Laras öron åkte spik rakt framåt och hon satt själv upp tempot! Vi fick en skits snabb & kvick omhoppning! Gick upp i ledning, sedan kanske nästnäst sista ekipaget slog oss med någon tiondel. Men jag ser det endå som en seger för oss!:D skitbra!
Resultat: 2:a - rosett,plankett

FILMER KOMMER IKVÄLL :D


Lets show them how we rock

Ikväll är det kvällstävling i matfors!
Jag är sjukt taggad, jag längtar jättemycket :) Ska snart till equeens och handla glansspray, sedan ska jag vidare till stallet för att smörja utrustning, knoppa osvosv :D

Träning slash tränare

En åsikt kan skapa rubriker & repliker
Så nu tänker jag skriva ner mina åsikter kring tränare och träning. Ingen häst är som den andra, alla är olika. Alla har sina svaga sidor osv. Min häst nu då, Lara! En maxad d-ponny, typisk fuxmerr med åsikter om allt och ett jädra temprament. (ganska så lik mig,haha) Jag fick Lara för ca 2 år sedan, hon hade inte lika mycket muskler som nu, inte samma inställning heller. Jag har helt och hållet ändrat hästens beteende & utseende. Lara vägrade gå ifrån gården, fattade inte galopp, gick inte på tygeln ordentligt, helt och hållet rabiat. Mitt mål satt jag upp, ett högt mål. Och, jag är där idag. Jag har byggt upp en fantastisk häst, med mycket personlighet i bagaget. Med tålamod, och med en otrolig tränare har vi nått vårat mål, tillsammans. Min tränare? Nej det är inte pesoa, det är inte malin bayard, utan min tränare är Petra garefelt! Min mamma. Min mamma har lärt mig rida ifrån grunden då jag var mini, jag har inte gått ridskola. Så min mamma har lärt mig rida och en massa teori. Mamma har mycket kunskaper och erfarenhet i bagaget, jobbat på en massa ställen och själv legat i toppen i hästhoppning. Mamma tränar även andra ryttare, så jag har kort sagt världens bästa tränare.

tränar ni för någon speciell tränare?
Good for you isånnafall, alla har sin egna tränare. Om min råkar vara min mamma, vad fan gör det? fått somsagt kommentarer kring det. men gud, om hon inte hade varit min mamma hade jag endå velat ha henne som tränare. Tränat för andra personer, a-tränare, landslagstränare osv. men endå går det bäst med mamma :) supernöjd!


they're just jealous ♥


Tränare

Kommer skriva ett ganska så långt och roligt inlägg om träning & tränare på lunch!
Håll utkik!

En fråga, mitt svar!

AnnA om ett ord, haha:
Haha...? Jag bryr mig inte ett piss eller smack om vad du säger...?

Varför ber du ens om åsikter om du inte kan ta emot dom?

Men då förstår jag varför du rider som du gör. Du bryr dej helt enkelt inte.

Och då förstår jag varför du endast tränar för din mamma. För om du skulle sitta och rida sådär för en a-tränare och säga "jag skiter vell fullständigt i hur snyggt jag rider" så skulle den förmodligen be dej lämna ridhuset.

Ja tycker helt enkelt att när man har kommit så långt så man rider i "Hästklasser" så ska man inte flänga runt som en liten ponnyryttare.

Du bad om dina läsares åsikter och här fick du min!
Svar till AnnA:
Oj :) Hade jag sagt att du inte fick skriva din åsikt? NEJ! a-tränare hit, och dit! Du vet E-X-A-K-T ingenting om vad min mamma gjort i sin bakgrund, mer än du anar :) ingenting jag tänker lägga ut här eller berätta för en anna utan efternamn som inte törs skriva det :) Om du nu tycker att jag hanterar din åsikt fel, att just du har rätt att lämna en åsikt, varför kan du då inte lämna ditt för och efternamn? eller du kanske inte står för dina åsikter som nu är så rättade utav dig? Lite väl omoget och sitta & kommentera så starka åsikter men inte ens törs lämna ett namn? Och du, vad vet du om vad jag h-a-r tränat för för tränare? INGENTING :) Kan säga landslagstränare, a-tränare, o-s-v. Du nu äre bara för dig att gilla läget, jag har en ponny och startar "hästklasser", jag rider förihel*ete precis som jag vill, jag resonerar som jag vill, tränar som jag vill. ALLT! Så snälla skaffa dig ett liv och sluta lev ut det här, ingen är intresserad. Ut och rid på din nu 1.75cm häst så blir livet ditt bättre, hälsa alla a-tränare ifrån världens bästa ida!

Startlistor till Matforsryttarförening 22/06-11

http://www8.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_373678/cf_57129/MRF110622_SL%20v3.HTM

Lara 17/06-11

Idag fick Larisen vila!
Jag tycker hästar ska få vila dagen efter hård träning. Återhämta sig ordentligt. Linement och kärlek, äre dagen efter träning för Larisen! Fast dagen efter tävling brukar jag skiritta ut på asfalt och lägga linement :)


Hoppträning 16/06-11

Hoppträning på schemat!
Larisen var lite väl het idag, Hon är alltid pigg och framåt,men lite väl idag :) Så slutade på 110 enkelhinder. hoppade lite hinder som redan stod framme, ingen speciell träning, kul att bara "lalla" runt ibland!

Idag blire bara linement och vila för hjärtat

Sugen på att prova på terräng hoppning med Laris, vi har hoppat en bana, hon gillade det as mycket!

En fråga, mitt svar!

Anonym om Njurunda RF 05/06-11 Fotograf: Malin svedin:
Måste inte du ha ridväst när du tävlar? =)Eller är du 19?

Svar till Anonym:
I dont need it :) 19 år! Men jag borde igentligen ha det, har en rätt så "busig" häst, bockar, stegrar och busar på ganska bra. Min förra pojkvän ville seriöst köpa cross utrustning till mig, haha!

Hoppträning

Idag hoppas jag att vi ska hoppträna!
Mamma skulle ringa och titta hur tiderna ser ut i paddocken,om det finns lediga :) Är skitsugen på att hoppträna med bästa!


Njurunda RF 05/06-11 Fotograf: Malin svedin

















Tack till Malin svedin för jättefina bilder!


Lara 15/06-11

Idag red jag & larisen ut med Ann
Hon som äger stallet/gården där jag är uppstallad :) vi red mot hemmanet, på en mysig stig i skogen, var jättemys, skirittade för det mesta och travade litegrann.Bra för Lara att bara få röra på sig lite lätt ibland.

Imorgon blir det förmodligen hoppträning! Hoppas syster kan hänga med, du måste filma linis!:D


Ann's  & denies massör hade varit och masserat hennes hästar häromdagen, han hade tyckt Larisen såg ut som en bodybuilder :D

Next stop: Matfors ryttarförening kvällstävling 22/06-11

Nästa stopp blir matfors ryttarförening!
Det är kvällstävlingen, jag tokgillar dom tävlingarna, det är så skönt att det är på kvällen och nästan varenda år har det varit jätte bra väder (vilket vi hoppas i år också!) Lara och jag har bara varit där en gång, då kom vi tvåa :) Men vi ska ju såklart göra bättre ifrån oss denna gång.

Vi ska starta i 90cm & 1meter, superkul!
Nu kör vi!



ny design, coming sooooooon!

Bett syster göra en ny design till mig!
Snäll som hon är så ska hon göra det då hon har tid,
vill ha en lite mer flaschigare :D

The best

I love when people are jealous, becouse you are so, so

dålig update

Har inte haft tiden att blogga ordentligt!
Men vi har rullat på fint igenom dagarna, idag ska vi rida ut tillsammans med hon som äger stallet, Ann :) Vi ska skiritta & trava litegranna i skog och mark! supermys, imorgon blir det förmodligen hoppträning med min stjärna! Jag skrattade sjukt mycket nyss, åt någon anna? haha som klagar fett mycket :o Jag bryr mig inte men gav ett halv slarvigt-ironiskt svar tillbaka :)

ett ord, haha

AnnA om En fundering, era åsikter!:
Piskade skiten ur storhästarna? Sura för att dom måste kämpa hårdare för att få rosett? Asså försöker folk vara roliga här eller är ni helt enkelt dum i huvet?

Hur i hela fridens dar ska tex jag kunna skena runt banan med min storhäst på 175cm i mkh och slå Ida & Lara utan att se ut som en jävla dåre..? Säg mej det!

Men men vissa människor prioriterar vinst framför stil. Det finns ju en anledning till varför du hamnar längst ner på listan då de är stilbed.

"Avstånden blev alltid för trånga." Kan de inte bero på att ni praktiskt taget skenar runt banan...? Hmmmm

Ja säger bara "En ny Fälldin is in town!"
Svar till AnnA:
Åh 175 cm :) spännande, hmm.. alla domhär storhästarna som går dom skitstora klasserna då? som är 180+ och rider runt hinderstödena?:) Du kanske borde få till det du också! Stil? nu är det du som är rolig, eller skämtar :) jag skiter vell fullständigt i hur snyggt jag rider? jag står oftast på prislistan och oftast snabbast, får mycket beröm från publik som kommer fram och säger bla vad frän ni är, vad tufft det är, gud vad roligt att se någon som vågar och skiter i hur det ser ut :) Jag bryr mig inte ett piss eller smack om vad du säger, vad heter din häst och vad heter du? skulle vilja se dig hoppa någon gång, så jag också kan smutskasta dig :) Jag tror nog det handlar om precis samma sak som andra skriver, avensjuka :) SKENA? haha då har du aldrig skenat med en häst, jag är inte den som "stegar" eller tänker mest på hur skenkeln ligger över hindret än att komma över det?;) Jag har ett snabbt grundtempo för mig häst hoppar bästbäst i den farten,alltid gjort - kommer alltid göra. sedan att det går lika fort för dig som i min grundomgång är inte mitt problem! Lara har en väldigt stor galopp och passar bättre i kombinationerna för storhäst, då hon inte alls beter sig eller är som en D-ponny! :D Ha en awesome dag för det ska jag ha på hoppträningen!

En fundering, era åsikter!

I helgen på tävlingarna
Fick mina öron höra dom här orden "Där är den där j'vla Ida tallberger med sin d-ponny, vafan gör hon är?" Det var mer elakt än som en fråga :) Själv bryr jag mig inte, men den här tjejen sa det precis då jag red förbi henne, så jag tror nog det var meningen att jag skulle höra det. Anyway, frågan är. vad tycker alla om detta? att klassa upp en D-ponny till storhäst? Och då menar jag inte dom små taniga D-ponnysarna utan dom mer maxade,kraftigare & storgalopperande? Själv tycker jag såhär, om man nu ska titta på mitt val. Lara rev väldigt mycket i ponnyklasserna, Avstånden blev alltid för trånga. Kombinationerna klarade vi aldrig, blev alldeles för trångt. Och Lara kan man säga har mer "storhästridning", det är inte bara att sitta och åka med. Så mycket som damen här får slita i sadeln, hästen har en vilja och en egen motor & en skalle, mycket klok häst är Lara. Men det ligger bra många timmars arbete bakom allt, Dressyr. 5 dagar i veckan! Så Lara är kort sagt ingen "ponny" i ridningen. Väldigt stor travad & galopperad.
tycker ni som jag?
eller har ni någon annan åsikt att lägga? Jag tycker iallafall att det inte är några problem alls att klassa upp sin D-ponny till storhäst, OM den inte passar i ponnyklasser, om den kan anpassa sig, om den kan mäta sig med storhästarna, om det är en häst som är värd att fortsätta med istället för att gå upp till storhäst!

Den här tjejen kanske bara var arg, för jag slog ut henne ur prislistan eller något? :/

Lara 07/06-11

Idag blev det lugnt med Larisen
vi skirittade & travade runt travbanan på njurunda rf, Lara fick flamsa runt litegranna :) Inget speciellt att träna på. bara röra på sig idag, sedan dränkte jag henne i flugspray, flugerna misshandlar henne :/ 


Imorgon ska vi rida ut & bada :)

By Caroline Ekholm

Caroline knäppte kort på oss i helgen, en länk till henne som tack!

En fråga, mitt svar!

Mimmi om Frågestund!:
vrf bloggar du inte på din andra blogg? :(

Svar till Mimmi:
Jag vet inte, känns som jag inte vill blogga där, kanske återkommer :)

En fråga, mitt svar!

sandra om Thanks sister♥:
Vart finns detta schabrak att köpa? SNÄLLA hoppas du svarar.. Söker som en tok efter det.. =)

svar till sandra:
Hon köpte det på Egueens i sundsvall, för ca 1-2 veckor sedan. Men jag har själv aldrig sett det på någon hemsida eller något, verkar svårt att få tag i det!

Lara 1meter + 110cm omhoppning, resultat: Etta

Världens bästa Ponny ägde ut alla storhästar igår, my best baby!

Vi vann igår! ♥

Så jävla bra det gick igår
Lara var världsbäst! Hon gick som en klocka, gjorde precis det hon skulle, men i 90cm så hoppade vi fel hinder bakochfram tillochmed, för hon skulle bara hoppa det och jag drog allt jag kunde men hon hade bestämt sig. haha! Men i andra klassen vare 1meter och ut och höjning till omhonning, alltså 110cm. Gick alla tiders, fick ett jättefint segertäcke och pris! SJUKT NÖJD!


Nerver?

Lite sådär för mycket nervös
men endå inte :o Jag är också sjukt peppad för tävlingen idag! Ska snart till stallet och knoppa lillvännen



Lara badar!

Badade med josse & hennes ponny
det var jätteroligt, för Lara gick i på en gång, trodde inte alls hon skulle gå ner :o sedan lekte hon med frambenen och doppade mulisen o plaskade i vattnet, ska göras om

Next stop: Njurunda ryttarförening 05/06-11

Imorgon blir det tävling i njurunda!
varit där hela dagen idag och kikat på ponnytävlingar, Josse min babe kom tvåa med apollon i LC, och lillasystern hennes vann LB med hennes b-ponny Kilda :) haft en superdag och bockar för det underbara vädret!

Men imorgon är det somsagt min tur
var ett braaaa tag sedan nu, ryktat så armarna värker :o skitbland o snygg häst ska hoppa grymt imorgon!

Lara 01/06-11

Idag red vi på njurundaryttareförenings travbana
inte löst abonemang (stav.) för att få rida i paddocken & ridhuset ännu, måste göras snarast! Vi red runt där och jag böjde henne och gjorde lite skänkelvikningar på rakspåren, Lara är rätt så "skäneldöv" så det är inte det lättaste att flytta stor badonken, men scendrag fick jag allt på köpet!
Jag och larisen sist vi var på njurunda och tävlade, vart inte en sån bra runda då det gick alldeles för fort i omhoppningen. Men vi kom trea iallafall :) Bättre ska vi prestera i helgen!

Imorgon ska jag rida ut med josseposse!
Hon har sin ponny några stenkas bortifrån mig, ska bli jätteroligt! Äntligen har vi pållarna nära varann igen, kul! På lördag ska hon tävla med sin C-ponny på nrf, och dagen efter på söndagen ska jag tävla där med Lara :) Så i helgen är vi riktiga hästnördar!

Startlistor!

För tävlingen på söndag!
http://online.equipe.com/sv/competitions/2532

Flyttat till njurunda 31/05-11

Nu har vi flyttat Lara
Vi står i nolby/njurunda-sundsvall. Hos Ann danielsson, en mycket trevlig människa! Resan dit gick klockrent, skönt att ha en häst som står som en häst ska i finkan. När vi kom fram så vart hon jättenyfiken, spännde upp sig & visade upp sig! Sedan fick hon sto i boxen en stund, och sedan släppte jag ut henne i en hage där. Hon kutade banne mig, sedan vare en fuxvalack där som hon genast kärade ner sig i, skulle filmat då hon sprang o visade upp sig för honom, flåsade och lyfte på svansen, hon gjorde passage. HAHA! gulle

Ska dit lite senare idag
Rida och smörja mina saker. tvätta rent allt :) Längtar! Tror vi kommer stortrivas, verkar kanoners!

RSS 2.0