Filmer sedan tävlingen 28/05-10

L:C 4 fel omhoppning

L:B dubbelnolla

Bilder sedan tävlingen 28/05-10





TÄVLING IMORGON!

Imorgon är det tävling igen, På näset :) PEPPA! filmer kommer, bilder kommer, och jag har badat lara, och knoppat henne :) Hon kommer vara såsåsåså vacker!


Bilder sedan tävlingen 22/05-10

























Tävling SFRK 22/05-10

LC: tvåa

LB: åtta fel

Dagen innan tävling!

Imorgon är det dagen innan tävling, nerverna har redan börjat spöka i mig, vad gör man dagen före en tävling? med hästen? utröstningen? dig själv? this is how i do..

Putsar sadel, träns, benskydd & martingall
Packar iordning allt i en låda
Duschar Lara med linimentschampo
Knoppar man + lugg
Klipper hovskägg + man
Massage med liniment på ryggen/stjärten
Knuggar in liniment på alla fyra ben + paddar + lindor (
på under natten)
Smörjer in hovfett
Sprutar pälsglans på hela kroppen
Pälsglans i svans + fläta (
under natten)
Ge extra mycket mat & hö
Mycket spån i boxen
EXTRA mycket kärlek!

allt det ska göras imorgon :) Älskar dagen förre, sådan spänning! Kul!


Nu kör vi gumman!

Hoppträningen idag!

Tisdag likamed hoppträning somsagt, blev en kort bana, en trippelbarr, en kombination och ett rättuppstående med vattenmatta :) Gick som alltid, superbraa! Jag finner inga fel på ponnyn, aldrig haft en sån här bra ponny, och då har jag haft SM ponnysar. Gumman, Hoppas det går likabra på lördag! :D På fredagkväll blire massa ompyssling, älskar det. så kul!



tyvärr ska inte josse vara med, fan jag som hade sett fram emot att se henne och Walle, han är halt :/ så hon skippar tävlingen ofc, tråkit somfan! Men får hoppas hon fortsätter rida, hon sa idag att hon hade starka funderingar på att sluta, synd.. hon är as bra på att rida! :(

Lara 17/05-10

Idag blev det ett dressyrpass, tränade mycket kort och samlad galopp, Hon ansträngde sig riktigt mycket idag. Jättenöjd med dagens pass! Sedan duschade mamma av henne, och sedan fick hon gå ut i solen och torka, samt äta hö&gräs :)






snart tävling

nu är det snart dags för tävling igen, hur värmer man upp? hur fixar man allt så känslan litar på oss båda? Jo såhär gör jag..

det är så himmla viktigt med dressyr, hur tråkigt det än är. Så denna vecka blir det mycket hårda dressyr pass, en uteritt och en vila dag, samt en hoppträning med innehåll av det viktigaste.

Måndag - dressyrpass med bommar
Tisdag - Hoppträning - komminationer LB nivå
Onsdag - dressyrpass, snett igenom/byta galopp fint
Torsdag - uteritt med andra
Fredag - vila= massage, dusch med linimentschampo - knoppa - rykta osvosv!
Lördag - Tävling på färsta, Debiterar LB första gången.

lite smått nervös, första LB:n för oss. Undra om hon kommer vara lite pigg, hon kommer dra gärnet inne på banan. då äre bara att hänga med i svängarna. Kommer vara så spännande. Lara älskar att hoppa, öronen spik raka framåt, flåsar, trippar på tårna och hoppar hus! Nu är det första utomhus tävlingen, hon kommer antingen vara skitpigg eller så kommer hon titta på allt och alla (publiken) inte hindrena, hon har nämnligen inte tid att titta på något "tittit" haha. Jag hoppas vi kan finna samma fina takt och känsla som vi får inomhus, men det tror jag nog. Får mycket stöd också, alex kommer, syster, mamma, josse, sandra, rebecka, anne osvosv :) Känns fett bra! Nu äre bara att ge henne extra mycket kärlek innan lördag. I LC:n ska jag satsa på seger, i LB:n ska jag endast satsa på nolla. LÄNGTAR, PEPPA PEPPA!


Du är det absolut finaste jag har!

Lara 13/05-10

idag så red vi ett lätt dressyrpass, lite övergångar till galopp och ner till halt. gick jättebra!

Snart stallet

nu ska jag snart till stallet, blir en massa varv på travbanan idag, konditionsträning :) Ska bli kul, hon är så otroligt söt när hon får springa fort, kollar överallt, bockar, gnäggar :D asroligt!


Next tävlingsoutfit på Lara




Plus ett bar ljusbåla stigbyglar som jag ska fixa i veckan!
hon kommer bli urgullig!


Lara 12/05-10

Idag fick min stjärna vila, hon får alltid vila dagen efter en hoppträning eller tävling. Fast ibland brukar jag skiritta henne för att undvika träningsverk, men hon såg ut att njuta så mycket i solen idag så lät henne bara få vara ledig och lugn idag. Tog in henne en stund och borstade,samt tittade så allt var som det ska :)

Häst skvallerblogg!

HÄR hittar ni en hästskvaller blogg, tycker ärligt att det var en bra idé :) Gillar hennes blogg hittills!

Film från dagens hoppträning


Lite dålig kvalite, filmade med min mobil :)
Men dagens träning var bästa rundan hittills, så nöjd!


Lara i vintras


Hon är så himmla söt älsklingen, kolla när hon blundar, hjärtisen är så så söt!

Lara 10/05-10

Idag blev det ett långt pass, Jag byggde en slalom linje med hinderstöd på medel linjen. Mellan varje stöd ska det vara ungefär 6,50 meter. eftersom det är ett galoppsprång. Men jag minskade till hela 5 meter, eftersom jag ville ha henne kort och samlad. Det gick hur bra som helst, och efter slalomen ligger det två bommar, en åt höger och en åt vänster, då ska man ha samma fina samlade galopp och kunna rida ut en hel volt i samma takt och tempo. första gången fattade hon inte riktigt, men sedan gick det finfint :) en jättebra övning för att få din häst smidigare, och ett jävla jobb för dina skenklar. men roligt efter det gått så bra!

har ju praktik i ett stall, stall huljen :) där Lara står, så idag var jag där hela dagen. efter det 1,5 timmes långa passet i paddocken (glömde bort tiden) så klippte jag henne, hov skägget, runt hoven, svansen och mamma klippte manen :) Jag hatar hästar med långt fult hovskägg, så fult. det ska vara snyggt och klippt.



Lara har fått en egen hink, den ska jag ta med alla saker med på tävlingarna, den är skitsöt! rosa och fin, mamma har även skrivit "LARAS <3" i den, haha mamma älskar Larisen!


Me and my baby do it together


Jag vet att jag och lara, kommer gå långt. titta bara?
varenda tävling rosett + placering, så jävla bra start.


Lara 9/05-10

Idag fick Lara vila, hon fick sig ett hårt dressyrpass igår på en timme och en kvart. så hon förtjänade lite vila och omsorg bara. kärlek kort sagt!

Lara 06/05-10

Idag skirittade vi bara, hon fick ta i så mycket igår så vi skirittade runt travbanan, den är skitlång. så vart en kvart. Sedan masserade mamma min henne med liniment på ryggen, hon tyckte det var så skönt!


Ida Tallberger & Lara



nu åker jag&syster till stallet

snart kommer mamma och hämtar oss, då ska vi åka till stallet :) idag ska jag rida ett lite mindre jobbigt dressyrpass, eftersom hon fick jobba hårt igår. men hon vart inte svettig? så vetinte hur jag hårt jag ska rida idag. får se vilket humör puppan är på. Kommer iallafall be syster filma med min mobil så ni får se! kanske lite bilder också, Ni kan ju gärna kommentera vad ni vill se och läsa om. Kram!


Bilder sedan löshoppningen:

Bild ett: påväg mot 1.40 hindret, kolla öronen :) söti!

bild 2: Hoppar 1.30 cm

Löshoppning med Lara 05/05-10






Lara är så himla duktig, under hela löshoppningen stannade hon inte en enda gång, rev inte en enda gång! jag är jättestolt över henne, Hon har aldrig hoppar såhär högt i hennes liv, eftersom hon är helt "oförbrukad" :) riktigt bra gjort gumman!

Frihetsdressyr:


första gången vart hon lite uppspelt, men gick bättre sedan:


skitbra träning det här, hästen litar mer på dig, lyssnar och lär sig. Lara gjorde bra ifrån sig!

RSS 2.0