Hästaport i media

Det har varit ett himla surr om Att det inte sänds tillräckligt med hästsport i media, men vad jag märker så har det blivit mer och mer nu?

Jag har en fantastiskt engagerad pojkvän som håller koll på när det går på tvn, vi har ju en jättebra sak här hemma, vi kan spela in tv-programmen! Ååå så himla bra det är, jag kan hoppa i soffan efter stallet eller efter jobbet och bara njuta av hästhoppning, det är det mysigaste jag vet nästan. Lite gotta och hästhoppning, finnemang!


Hovsmörja

Nu har jag köpt en Hovsmörja, eller det är mer som en dryg olja. Glömde såklart knäppa kort på den och glömt helt bort vad den hette,

Men jag fick goda råd och tips om just denna olja/smörja. Så jag ska knäppa kort och skriva lite om den, jag tror bog det kommer bli bra nu. Har bytt hage till en mycket torrare också :)


hovsalva

Nu ska jag & familjen åka på jakt efter en bra hovsalva/smörja
första stopp Equeen, hoppas jag får bra råd & verkligen någon bra salva med mig hem, jätteorolig för Larisen. vill inte ha nå problem alls med henne, usch.


min finaste baby!

Hjälp mig, vad är det?

Tog in Lara ifrån hagen idag, sköljde benen och hovarna med jummet vatten, såg då att hon var vit på hoven, längst uppe vid kronan. Alltså där håret börjar. Sedan kollade jag närmare och såg att ballarna var blå/vita. Dom var även mjuka, vad är detta? Hur ska jag få det bättre? Ska jag sätta på plastpåsar på hennes hovar? Men om jag sätter på det så känns det som om dom bara blir fuktigare då?..

Jätteorolig så skulle uppskatta tips och erfarenhet ifrån er andra hästmänniskor! (Lara har vit/svarta hovar och fyra vita strumpor på benen) hört att det ska göra dem känsligare för lera/fukt, hjälp mig!


Kontroll

Nu har Lara fått vila i 2 veckor

Skirittade i fredags, 10 min. Men, nått som blir med Lara då är att hon blir sjukt mycket ur kontroll, hon flamsar, trängs, och nu har hon även bitit en i stallet vilket hon aldrig gjort. Hon vandrar i hagen och i boxen.

Så ja, hon är sjukt rastlös. Måste börja rida snart igen :)


vintervila likamed sakna

Anna ericsson om Saknar skrutten:
Visst är de jobbigt när hästarna har lång vilo period. Man vill helst bara hoppa upp och rida. Ibland saknar jag också när cobbe busade så mycket, han har blivit så fin nu så det är sällan han gör de, utom när han får sträcka ut i galopp fullt ut :p

svar till anna:
Ja :( även fast dom kan vara sjukt jobbiga våra bockande vänner så saknar man ju dom när dom har vintervila. längtar tills vi ska sätta igång igen :D

Saknar skrutten

Saknar min fina röda, det är ju bra med vintervila, hon är definitivt värd det. Också bygger hästar vissa muskler när dom vilar,

Men saknar att galoppa i skogen, skutta över hinder och tillochmed saknar jag våra bråkiga dressyrpass, och får inte glömma hennes starkt gillandes bockningar, gostumpan!

I helgen ska min mickis kanske rida, har varit mycket om och men, men nu verkar han bjuda till :) hoppas! Då blir det ofc bara lite skiritt på parkeringen i stallet, eftersom Lara är som hon är, haha.


2011

Hur bra var inte detta år? Fantastiskt!!

Jag har uppnått alla mina mål jag satte för detta år, jag har vunnit som aldrig förr. Jag har nog aldrig kännt en sån känsla som vi hade på banorna i år! Ska sätta ihop ett inlägg om detta år imorgon :)


Allt gick snett

..på förra tävlingen, jag var inte ett dugg nervös innan. Inte ett skit heller, Lara är ju en häst som är på sitt eget sätt, likamed en römerr. Hon ska hoppas i sitt snabba tempo annars går det inte. I 1.10 vart allt kaos, tog tillbaka henne alldeles alldeles för mycket, ärlig & snäll häst som jag har hoppar hon stillastående på 1,2,3 . Vi kommer i botten på varenda hinder. Sedan blev det 4a & 4b som kom. Samma sak där, hittade inge läge, kunde inte lägga henne rätt, ingenting. Så vi vägrade ut oss på 4b då hon vart less då hon fick rädda mig återigen på 4a.

1.20 klassen, jag ville inte åka hem ifrån sista tävlingen med ute. Resultat, jag var i avd.b och då kände jag, bara för publiken är där, vi är inte där vi brukar träna. Men hade vi varit där bi brukar träna, så hade jag vell inte skrittat hem? Utan tagit tag i det? Och eftersom jag skulle ta 1.20 klassen som en träning så beslöt jag mig för att starta. På framhoppningen hoppade Lara som en katt, allt stämde in perfekt verkligen! Men såklart, så kom nerverna IGEN vart skitnervös, hittade inte balansen, kunde inte rida henne på det sättet jag gjorde på framhoppningen.. Tänkte seriöst hela tiden: såhär? Nej vänta, så kanske? Och mitt i allt hade vi en fläskig trippel framför oss? Kom även i denna klass bara till hinder nummer fyra.

Jag smutskastar inte Lara för någonting. Totalt mitt fel, usch skämms på mig & mina nerver. Underbara häst räddar mig, hoppar stillastående på 1.20.. Du är underbart bra gumman!


Vintervila

Larisen har just nu en välförtjänt vila, har inte bestämt hur länge. Men iallafall 2-3 veckor :)

Hon myser bara på i hagen, vinteroutfiten är på från och med idag. Ska lägga undan lite pengar och köpa ett nytt vintertäcke, ett rosa som jag tittat på och med rosa matchande grimma :)

Lite fina bilder i solen idag:


Nyrakad Laris

Nu har jag äntligen rakar Lara, så skönt att hon är så snäll när man rakar henne. Står tillochmed och vilar på ett ben :)

Efter red jag runt på plan på NRF, rebecka hade hoppträning för mamma :) så lallade runt medans. Laris var jättepigg och framåt idag :) lite överbusig när vi skulle galoppera bara :D


Laddar förfullt

Vi laddar upp förfullt inför tävlingen i helgen! Idag fick Lara en välförtjänt vila, massa morötter och pussar istället för ridning:)

Imorgon ska jag raka hon, äntligen! Har inte haft tiden, och nu ser hon ut som jag vet inte? Haha hårig är nog det rätta ordet :D sedan ska jag ut och busa i skogen med hon.


Lara 02/11-11

Igårkväll vart det somsagt hoppträning. Vi ställde upp en trekombination på ena långsidan, räcke räcke och oxer ut, andra långsidan blev det en oxer, och snettigenom imitten ett räcke med vattenmatta.

Lara skötte sig otroligt bra!
Vi fick jobba mycket med trekombinationen igår, slutade med 1.20 iallafall, hon var jätteduktig! Det är ett jättelitet ridhus så vart ett galoppsprång emellan varje, ett kort sådant. Så jag fick verkligen jobba med mitt överliv, snabbt tillbaka och sedan få henne att vänta och inte ha så bråttomt på nästa. På oxen & räcket (enkelhindrena) så hoppade hon superfint, gäller ju att ha ett högt grund tempo på Lara då hon annars stannar i studsar typ, gräver ner huvudet och sedan skjuter iväg ifrån noll till hundra.

Desto högre hindrena blir så måste farten upp mer och mer, det är lite läskigt ibland på Lara, litar på henne till hundra procent, men ibland känns det verkligen att det går för fort. Just det jag tränar mest på nu, att få henne o vänta. Måste nog betsla upp henne en aning, pelham vart för starkt. Någon som har tips på skarpare bett? Inte allt för skarpt, då törs hon inte hoppa med hela kroppen och det blir bara rakt upp och rätt ner. Tipsa gärna!

Sjukt peppad inför tävlingen nu :D


Mobilblogg

Testar mobilblogga, cooooooolt?


RSS 2.0