On eurosport

Är det dressyr fälttävlan & hoppning! Nu!

Ny kategori!

"Old Times" finner ni mina gamla ponnysar :) bara ett inlägg hittills!

Old times part1: Kung Konrad

Kung Konrad född -94
En B ponny på 124 cm i manken & Gråskimmel

Jag fick honom utav min familj när jag var ynka ca11 år gammal. Han var så liten och knubbig, söt och sprallig. Första dagarna hemma så sprang han iväg med mig, han inte en chans. Men tillsist fick jag till det, och for på min första tävling som slutade som klubbmästare :) Mycket rolig dag! Sedan så flöt allting på, tävlade upp mot LA med vinster och en drös placeringar. Sedan vart jag för lång, fann ingen balans på honom. Så var då tvungen att sälja diamanten, aldrig gråtit så mycket, jag kommer aldrig att glömma den ponnyn, totalt bästa B-ponnyn som finns! ingen slår honom, sväng hur du vill, rid hur snabbt du vill, höj hindren hur högt du vill. han hoppar! Hemma så hoppade jag en 1.20 bana på honom, 4 cm till, tills hans mankhöjd. OTROLIGT? ja! Sedan såldes han till Dalarna, 2 år sedan var vi och kollade på SM då han var med. han kom utanför guld silver & brons, men tror han vart 5a eller 6a. På boxen han stog i då, stog det "Ägare: Ida Tallberger" thats right, my bad boy! Nu idag var han bara i tidningen för någon dag sedan som jag skrev ett inlägg om. 3dje ryttaren, uppe i LA & MVSB igen. Jag ska köpa tillbaka honom sedan och låta han leva sista dagarna i sitt liv hos mig. det har jag bestämt!

Bild1: Jag och Kingen i matfors, vann LC


Lite bilder på han ser ut nu, han har blivit vit typ:


Distriktsmästerskap

Snart är det dags för distriktsmästerskap här
Självklart ska jag ställa upp, det går till såhär.

Grundomgången LB = 1meter
Omhoppning 1 LB+5 = 1,05 meter
Omhoppning 2 LA

Så om jag kommer så långt så blir det debut i LA, vilket jag hoppas. det är 15 eller 16 på Näset. Måste anmäla!


Hoppade en LA bana hemma i paddocken i våras, gick super!

Svar på frågestunden

julia om Frågestund!:
Vill gärna veta mer om dina gammla ponnysar, hur högt du tävlat med dom osv osv :D
svar till julia:
Hej julia :) förstod att några var nyfiken på det, jag tänkte göra det inom kort, kanske en idag och en nästa dag osvosv. Kommer upp ikväll, första ponnyn!

Emelie om Frågestund!:
Kommer du filma tävlingarna i helgen och lägga ut samma kväll, dag för dag? :D Vore jättekul!
svar till emelie:
Ja jag kommer filma tävlingarna i helgen, men vet inte med vad ännu. ska be någon filma med mammas mobil om jag inte någon annan har kamera. Så lägger jag ut de på kvällen. bilder kommer det absolut finnas iallafall!:)

Anna K om Frågestund!:
Jag har sett dig några gånger när du tävlat med Lara. Jag måste säga vilken ärlig och bra ponny du har, spelar ingen roll hur snäft eller hur fel det råkar bli ibland, Hon liksom ställer alltid upp :)

svar till Anna K:
Jo jag vet, sist i matfors så vart grundomgången bara krångel,men hon hoppade iallafall. på hinder nummer 5 på filmen om du kollar där, så hör du även mig "upupupp" Hon lyssnar och är väldigt uppmärksam på min röst. Jag har världens ärligaste och snällaste ponny :)

Ulrika om Frågestund!:
Hur har du lyckats fått henne så hoppglad nu? hur har du bett dig åt? Vore bra om du kanske skulle skriva ut lite tips till andra, finns ju många tjurponnysar :D
Svar till ulrika:
Ja jag lyckades med det omöjliga, det tog ett halvår innan jag hoppade med Lara första gången. Jag har varit väldigt försiktig och inte stressat på något sätt. Första tiden när jag började rida henne, vägrade hon tillochmed gå in i paddocken, Jag tänke lägga ut lite tips någon dag :) Jag har gett henne kärlek och omsorg!

Kvällsridning!

ska rida ikväll på Lara
det är svalast då och då får jag chansen att rida mitt uppskjutna dressyrpass med henne. plus lite bomövningar! Sedan imorgon får hon vila igen, måste spara på krafterna. Uppdaterar senare efter jag ridit :) TILLS DESS fråga mer på frågestunden!


Startlistor

Här har ni startlistor inför helgens miting 3dagars tävling i söderhamn, Jag är rätt så nöjd med mina startnummer!

http://www.soderhamnsortensrf.com/shoppP2010startlista.htm

Frågestund!

Dags för bloggens första frågestund!
passa nu på att fråga om Lara, mig eller mina förra ponnysar!


Lara 29/06-10

Idag fick Lara vila
Hon gick ute i hagen tills klockan 6-7 idag. det tyckte hon om! sedan när jag kom o ropade på henne sprang hon till mig och slickade min kind, haha jävla söt hon är. sedan duschade jag av henne och klippte till lite här&där. och sedan rullade hon sig i nytt spån och åt massor med mat, min fina tjockis!

Kör lite lugnt eftersom det är tre dagars tävlingar i helgen! Peppa för cupen!
Jag kommer även att blogga varenda dag under cupen, roligt va? bilder oså också!

Nytt träns!


Halva priset på Hööks, endast 230:- vart det!
Lara vart urgullig i det, gillas starkt!


Lara 28/06-10

Idag var det verkligen jättevarmt!
så red bara en halvtimme i paddocken, testade mitt nya träns med pullagrimma. Funkade bra faktiskt, hoppas hon inte håller på att "headbanga" på banan i helgen bara. Annars så var hon fin , men lite trött för värmen. Så söt vart hon i hennes träns!

Nytt inom kort

Imorgon ska jag shoppa lite till Lara
eller på måndag :) Blir ett nytt schabrak, vet inte färg ännu. sedan så ska jag ju köpa ett par extremt gryma ridstövlar, sedan vill jag ha ett nytt träns till henne. Inte bestämt mig vilket, svårt dedär. Men lägger upp bilder om det blir imorgon eller på måndag!

Lara 26/06-10

Idag gjorde jag något spännande med Lara
Jag tog bort martingallen, varför? Jo för hon gräver ner sig så jävla mycket i svängarna så jag kommer aldrig till anridning mot ett hinder. så provade att ta bort den, Gick huuuur bra som helt! stor skillnad, verkligen! Så nu förblir hon utan den!

Annars så vart det lite övningar
mycket små små volter och sedan ut i andra varvet, galopp byten och svängde lite snäft på bommar för att kolla om hon inte grävde ner sig, resultat! Mycket bra idag, var verkligen roligt!


Film sedan tävlingen 22/06-10


Systers kamera blev full på minne tills 6:e hindret, men kom tvåa med älsklingen :) Lina min kära syster som är så nervös så hon knäcker ur sig ett par fula ord, men jag tycker det bara är charmigt utav henne :) eller hur?

Here they are


Mina nya ridstövlar!
Dom på kings sa att dom kommer antingen imorgon eller på måndag!
Supernöjd med dom, grymt snygga!
Thanks daddycool!


Bilder sedan tävlingen 22/06-10




Blev bara bilder ifrån prisutdelnigen!
Jag blev somsagt tvåa och josse ser ni på tredje plats med Apollo!:)

Lara 23/06-10

Idag ska Lara få vila.
efter hård ansträngning igårkväll på tävlingen. Blir en massage till henne och massa mat!

Tävlingen i matfors 22/06-10

LC:
Var somsagt bara med en klass, snacka om att hon var på tårna, skulle springa överallt och titta överallt på samma gång. På framridningen så bockade hon glatt och var som en båge. Sedan på framhoppningen gick det bra, på oxern lovar jag att hon var säkert en halvmeter över, så taggad!

Inne på banan så fick jag inte till det?La henne as bra men hon trampade in endå, fick inte upp hennes huvud? Hon räddade mig på nästan alla hinder, min ärliga ponny! I grunden var det 7 hinder, och i om hoppnigen 4. Så i omhoppningen var det bara att sätta fart eftersom hon trampade in så mycket i grunden! Fort gick det, vet inte hur snäft jag svängde mot första i omhoppningen! sedan så var vi i mål på en jävla bra tid! Jag gick upp i ledningen, tills det var 3 stycken kvar, då slogs jag ner till andra placering. Men titta på tiderna hur tajt det var!

* 1 ELINE SNABB, Falu RK NO MERCY 0 + 0 19.23

* 2 IDA TALLBERGER, Sundsvalls RK LARA 0 + 0 19.52

* 3 JOSEFINE KIVILUOMA, Sundsvalls RK APOLLO 0 + 0 19.67

SJUKT TAJT! säger grattis till segraren och till josse som kom trea med sin nya ponny på första tävlingen, verkligen jättebra jobbat! Och jag är så nöjd med min fina merr. älskar dig bebis!


Nya ridstövlar

på fredag eller måndag
kommer mina nya ridstövlar, ni kommer dö vad snygga dom är,
någon som vågar gissa?

SUPERDUPER!

Vi kom tvååååa, så jävla nöjd :) Ledde tills det var 2 stycken kvar, vart slagen med någon hundradel. JOSSE kom trea tätt efter mig :D så jävla bra vi är! bilder o filmer imorgon, SOVA NU! kom fan precis hem..

MIN KUNG SKA TILL GLOBEN!


http://www.dt.se/sport/article640430.ece
LÄS LÄS! min fina lilla kung ska till globen, sa ju att han är världens bästa ponny som finns, ska lätt dit och pussa på honom! och hurrni, vad vit han är? titta på bilden några inlägg under hur grå han var då. Gubben! 
Han är så så så vacker


Tre bilder, tusen ord!



Igår när jag red barbacka på lillelarisen
Hon är bara så söt min älskling, underbart fin!

My bad

såg att jag inte lagt alla tävlingar i kategorin "tävlingar" ska fixa det så snabbt som möjligt!

Here we go!

snart är det dags, nu börjar nerverna sätta sina spår :) Men det är bara härligt? Spännande & skönt! Vi åker hela familjen denna gång, Stora syster Lina, lillasyster Felicia, mamma & pappa. Pappa är exakt likadan som mamma, kan verkligen inte kolla när jag tävlar. Han kom till njurunda förra gången, men gick iväg när det var jag. det är så sött av dom, rädd om sin stjärna till dotter ;) !

vid 3 rullar vi mot stallet, blir ryktning eftersom jag inte badat henne, eftersom hon endå skulle lerat ner sig i hagen. sedan packa och styla min baby, blir inga knoppar, bara en i pannan. Och en fläta i svansen får josse göra :) Påtal om josse, Hon ska vara med på sin nya D-ponny Apollo! Jättekul och spännande, Hoppas verkligen att det går asbra för dom ikväll. Sedan ska hennes lillasyster Rebecka vara med på sin underbart söta B-ponny Kilda, det är verkligen en ferrari. lovar er, bara går och går! Men nu ska jag packa mina delar, ridbyxor, handskar osv. Men vi hörs efter tävlingen! Önska mig lycka till nu!

All in or die

Tänkte lämna av en liten åsikt.

I typ LC, då äre ju inte så allvarliga höjder, inte så komplicerade banor, men där finns också dom mest roligaste omhoppningarna. Då tänker jag såhär, då kan man faktiskt "ponnyrida" som mamma kallar det, lite fulridning och action blandat med spänning och vinnarskalle, tycker inte ni? Sedan i LB så rider jag mer allvarligt och satsar på en nolla och fin runda. Men somsagt, i LC äre lite vinnarskalle och all in or die. Kan se illa ut, men vafan? Har man siktat på segern,så ska man satsa för seger. min åsikt, Så imorgon kör vi Lara!


Kavaj?

Eftersom jag och Lara börjar tävla på, regional nivå nu. så måste jag köpa en kavaj, det är så satans svårt? köper jag en röd som jag vill, måste jag matcha den med schabrak oså, då kan jag inte ha ett rosa schabrak tex? Imorgon ska jag på Kings och kika lite. Det tar sin tid, men ska man vara fin får man lida pin.

Har ni några tips på bra hästsportaffärer på internet? :)

Lara 21/06-10

Idag red jag barbacka på Lara
skirittade lite för länge, vart en timme om inte mer. men det var sånt härligt väder och vi red på en äng med blommor upp till näsan på henne. Så vi stannade där ett tag. Imorgon laddar vi för tävling, PEPPA!


Dagen före tävling!

Nu är det dagen före tävling!
Så idag blir det skiritt i en tre kvart, sedan klippa hovskägget, svansen, manen, stubbet emellan man och lugg osv :) Får bada henne imorgon på dagen, annars lerar hon bara ner sig i hagen eftersom det är kvällstävling. Ikväll blire tvätta ridbyxor, handskar, schabrak osv. Skriver senare!


My king


Jag och min förra B-ponny Kung Konrad
saknar honom än idag. bilden är ifrån matfors kvälltävling år 2006 tror jag, eller 2005. Han är iallafall världens bästa ponny! Idag är han uppe på MSV nivå igen med tredje ryttaren, han kom till LA med mig med många placeringar och vinster, sedan vart jag alldeles för stor och fann ingen balans alls på honom. Tänk att han en idag tycker det är lika roligt att hoppa, jätte tävlingsinriktad ponny.

Lara

Namn: Lara
Född: 1997 Tyskland
Ras: okänd

Vilken resa det har varit, Jag fick Lara i september förra året. Innan jag fick henne alltså, vilket tjat min familj fick leva med dag till natt i en vecka. Jag har haft många ponnysar, och slutade sedan för någon dum anledning. så dom trodde vell att jag skulle sluta efter någon vecka bara. Men Larisen, hon var så söt när hon stog där i hagen alldeles lurvig med sin söta rosa mule.

det blev bestämt..
Hon var från och med då min egna ponny. Lycklig vart jag, och är. Jag red varje dag, skippade inte en enda dag. Jag minns när jag red i 28- ute, red i 45 minuter, jag slet verkligen som ett djur. Djupsnö, snöstorm. sket jag fullständigt i! Jag var i stallet flera timmar in på kvällen, kunde bara stå och kolla på henne när hon åt mat. Njuter av varje sekund med henne! Här är ett par bilder från andra veckan i september:




som ni kanske ser..
helt omusklad och smal. Inte alls en trevlig syn, nej. Men hennes ögon och karisma gjorde jobbet endå på den tiden, hon var endå det finaste för mig. Det gick kanske 2 månader innan jag bestämde mig för att hoppträna för första gången. Vi åkte till klubben, sundsvallsridklubb. Förvånad vart jag, när det gick så bra. Hoppade upp till 90cm på oxer och räcken. Jag var supernöjd med henne, mycket beröm till henne. Chockad vart likaså mamma, som inte heller trodde att hon skulle klara det. Men så släppte nerverna och vi skapade ett slags förtroende och tillit till varandra.

första tävlingen..
Gud vilka nerver, hade inte tävlat själv på 2 år, sedan med Lara gjorde saken ännu nervösare. Vaknade av mig själv fem på morgonen, nervös och rökte upp kanske ett paket på 2 timmar. Fick gå banan 3 gånger för jag var så nervös. När jag red fram inbillade jag mig att det gick dåligt osv. Sedan var det min & Laras tur, nerverna är fan obeskrivliga. vet ni vad, Hon och jag nollade. Den odugliga ponnyn Lara visade framfötterna, alla hade ju dömt ut henne. Inte jag, den vrånga ponnyn och jag lyckades. Jag tror ingen gett Lara en chans, ingen har gett henne kärlek, omsorg, ordentligt med mat osv.. Det gjorde jag!


Nu var det igång..
Vi nollade tävling på tävling, första tävlingen i avdelning A fick vi rosett, vi var placerade i alla tävlingar vi ställde upp i, Hon var otrolig! Folk kom fram och gav mig beröm för vad jag gjort med henne, hon var lyckligare. det syntes, såfort jag ropade på henne i hagen kom hon springandes, Hon går dit jag går. stannar där jag stannar, allt. Mamma och pappa säger att det är nästan konstigt hur en häst och människa kan ha sådan kontakt med varandra, vi är verkligen bästa vänner!

stanna, gå framåt..
Frihetsdressyr! Nått som jag tränar ofta med Lara, nått jag provade första gången och gick galant. Hästar är flockdjur, som vill ha en ledare. Men lara och jag vi är bara bästa vänner, beviset:


Högre höjder..
Ld & Lc, nu var det dags för något högre. Lb, fick samma nerver som första LD:n, första lbn så rev vi två hinder, krångel. Men andra så dubbelnollade vi, tredje nollade vi också :) Kanoners! och nu ska vi snart upp på LA, kan ni tänka er? vilken häst hon blivit? folk säger att hon ser ut som en storhäst och har en skitsnygg rumpa och hals. Jag är så stolt över oss båda, Idag ser hon ut såhär, snacka om före och efterbilder? Min fina Lara, nu betyder ordet fin hela Lara iallfall. Jag älskar henne, kommer aldrig släppa henne!





Hästen som..
inte ville gå över en bom, hoppar glatt 1.40 cm på egen hand:


Jag vet inte vad jag ska göra när jag blivit för gammal för att tävla Lara, vet inte alls om jag kommer kunna släppa taget om henne. Hoppas ni är nöjd med vad jag skrivit och bilder/filmer. Mer filmer på henne finner ni i Kategorin "filmer" och bilder vid "fotografier" eller "lara 2010" :)

look


Ser ni att Lara har en Lucia på huvudet? med ett ljus i handen?

Later this night

ikväll ska jag skriva mycket om Lara
från noll tills nu. Hoppas ni kommenterar senare om allt som varit och det jag skriver :) Skulle räkna med att vid 9 ligger det uppe, håll utkik då damer och herrar.


Lara 20/06-10

Idag var Lara pigg häst, igen.. tur var att vi hade planerat rida ut :) så då vare bara ett plus. Red ut ungefär 45 minuter, och vet ni. Vi red förbi en kohage, Lara vart helt stel, frustade och nästan satt ner på rumpan, hon vart så rädd? sedan knäggade hon och kossorna började mua tillbaka, hon stog nästan på bakbena och skulle skena iväg, snurrade runt och var bara så söt. Jag satt mest och asgarvade för hon var så gullig.

sedan fick hon lite massage, på rygg och korset. Hon njöt och knuggade sin mule mot mina armar. sötnosen! Sedan fick hon mat, hon får Kraft Rider, och ibland lite betfor :) Imorgon ska hon skirittas i en timme för att hon inte ska vara så stel på tävlingen på tisdag.

Lite mer om Lara?

Vill ni veta mer om henne?
tex vart hon kommer ifrån, vart hon varit, vad hon gjort i sitt liv osv? Vad som kommer hända efter jag inte får tävla ponny längre, vilket är snart? Kommentera gärna isfl så ska jag banne mig skriva långt om henne :) Typ bilder hur hon såg ut förut, och ser ut nu?

Lara 19/06-10

Idag var Lara en pigg ponny
Hon var verkligen på tårna idag, inte det lättaste vill jag lova. Glömde helt bort att jag skulle filma, sorry about that. Men det gick bra iallafall, blev mycket snett igenom och så, hon är så läcker när hon byter galoppen, speciellt när hon är så het, blir sånt tryck och sedan snabbt tillbaka i fin samlad galopp på tygeln, fränt när hon frustar och låter som en liten gulligris. Imorgon blir det att rida ut, blir upp bland bergen, man ser hela bergsåker därifrån (ni som vet vart det ligger). Sedan på måndag blir det skiritta litegrann sedan pyssla om henne bada osv för tävlingen på tisdagen!


Mamma och lillelari :)

Tackar er alla så mycket!

..för alla fina kommentarer, att Lara blivit finare och bättre, att ni tycker det är roligt att se och att jag gjort ett bra jobb. det värmer verkligen! Tack så mycket för ni får mig må bra (:

Lara 19/06-10

Nu är det dags att slipa diamanten min, tävling den 22 så nu måste det jobbas lite. Idag ska det bli bom-träningar och kanske lite studs också! Film kommer senare idag, hörs då!

En fråga, mitt svar!

sanna om Lara 2009:
hua vad hemskt! jag kan inte förstå att folk kan vara så jäkla puckade!
man ska inte behöva spöa en häst över ett hinder, då är det ju nånting som är fel. hästen ska ju tycka att det är precis lika roligt som ryttaren gör!
det är så roligt att se filmerna nu och se vad fin hon blivit och hur roligt hon tycker att det är!
du har gjort ett jädrans bra jobb, ida! :)

svar till sanna:
Tack så mycket sanna, blir så glad varenda gång någon skriver att jag gjort det bra, jag tycker själv det också. Jajimen, Larisen är en helt annan häst idag!:)

Lara 17/06-10

Idag blev det en hoppträning för mamma!
Mamma har alltid varit min bästa tränare och kommer alltid att vara. Jag har tränat för en rad tränare genom åren, tex landslagstränare och elittränare. Men mamma är endå bäst, konstigt nog.

Vi tränade en liten bana, snett igenom linjer och sedan en mur på raksträckan. Jag fick dock rida ihjäl mig, men jag fick till det snyggt på en 1.10 bana tillslut. Alltså LA för Lara och mig. Det är ju den klassen vi ska sikta in oss på efter matfors 22/06 och efter söderhamscupen 2-4 juli. Spännande!

Imorgon får hon vila, Hästar bygger mest muskler när dom vilar. inte flera dagar i sträck, men dagen efter hårdträning eller tävling. Så imorgon blir det bara ryktas och massa pussar.

Film från träningen kommer upp imorgon!

En fråga, mitt svar!

Emmy  ([email protected]) om En fråga, mitt svar!:
Tack för svaret :) tror att jag ev har någon bild på er sedan njurunda också.

Är Lara ursprunligen från Sverige?
När blev hon inriden?
På filmen ser det ut som om hon inte förstår alls vad hon ska göra, signalerna verkar inte alls gå fram. Sedan att man hör hur hon blir uppspöad och jagad, jag finner inte ord.

Kanske inte ok i kroppen eller munnen, eller en dåligt liggande sadel? Finns så mycket faktorer som kan spela in. Tur att jag sett henne IRL, annars hade jag nog dömt henne helt fel. Fast även då efter ryttaren ;)

Kredit till dig igen Ida, en helt annan häst!

svar till Emmy:
så lite så, har du? Kan du mejla den till mig: [email protected] om du vill!

Lara är ursprunligen ifrån Tyskland.
Hon blev inriden i normal ålder alltså när hon var 2-3 år gammal.
Lara har opererats i munnen för en tand satt snett och hon hade en sådan smärta, men det var år 2008. Idag kollar jag hennes tänder en gång i månaden samt allt annat på henne. Många har dömt ut Lara för endel har inte sett hur hon är idag. Jättetack för du tycker jag gjort ett bra jobb :) Känns bra att omgivningen också tycker det! Tack igen Emmy!

Lara 16/06-10

Idag fick lillelari vila, vi busade lite i hagen och gjorde lite frihetsdressyr :) Hon är så lydig min söta pärla! Sedan ryktade jag henne och hon fick extra mycket kvällsmat bara för hon är så söt!

En fråga, mitt svar!

Emmy  ([email protected]) om Lara 2009:
Herregud, jag vill bara gråta. Inte kontigt att hästen inte vill röra sig en meter när ryttaren inte gör ett skit rätt.

Hur gammal är Lara där?
Såg henne på njuruda när ni tävlade, då såg hon riktigt fin ut! Bra jobbat Ida!

svar till Emmy:
Jag grät också! :( Lara är född -97 så eftersom filmen är ifrån 2009 var hon 12 på filmen och är 13 idag. Tack så jättemycket, ja jag tycker också jag gjort ett fantastiskt jobb med henne, helt annan häst i kropp och beteende. :) Tack !

Next stop: Matfors

Nu på tisdag blir det kvällstävling i matfors
det fanns bara en LD & LC så anmälde bara till L:C. Det är en kvällstävling & utomhus. Har alltid varit med på dom och jag älskar det, så mysigt på kvällen, och hoppas på sol (som alla andra år) Så nu äre bara slipa till diamanten min! Hoppas på seger denna gång? Alltid varit så nära, tro att det är min tur nurå?

Lara 15/06-10

Idag blev det somsagt konditionspass, min syster följde med också runt o runt travbanan. Lät henne springa lite fortare en gång på 20%:en, Linas häst är ju ett fullblod och har startat galopp och det gick undan för henne, coolt att se en häst länga så mycket på ben och hals. Lillelari hängde nästan med :)

En fråga, mitt svar!

Emelie  ([email protected]) om Lara 14/06-10: Dressyrpass:
Vad duktig du är och vilken bra balans! Tack för en underhållande blogg( den andra också) Jag är medryttare på en häst i njurunda och jag har inte ridit så länge, kanske 4-5 månader (innan har jag bara ridit lite då och då på olika hästar)och jag har verkligen ingen balans! Jag försöker träna men det blir inte bättre. Har du något tips? Jag försökte rida utan stigbyglar men jag guppade bara upp och ner som en studs boll och sen åkte jag i backen! haha

Svar till emelie:
Tack för att du gillar mina bloggar och tycker det är en bra läsning :) Och tack för du tycker jag sitter bra i sadeln. Du kan även träna utan hästen, gå balansgång tex på smalare och smalare bräder eftersom. Sedan kan du ställa en bräda på tex en sten och försöka få brädan att stå still och inte nudda backen! Sedan är det bara att jobba på med utan stigbyglar, jag vet själv att det är svårt till en början men försök använd din tyngd och vikt. Jag trycker ner mig själv allt vad som går. och du kan även från början ta hjälp av att hålla i dig i sadeln eller i manen! Lycka till, fråga gärna mer om du behöver hjälp med något! Hare bra, och en sak till, man måste ramla av för att bli bättre och modigare!

Konditionsträning idag!

Idag blir det konditionsträning, nått Lara inte gillar. men det måste tränas ibland! Vi har en travbana som är jättelång som går runt gården och stallen. Först skirittar jag ett helt varv, sedan travar ett helt varv, sedan så travar jag 80% procent av banan och resten 20% Galopp, sedan kör jag så 80%trav-20%galopp i en timme ungefär, jobbigt värre är det för mig också. Så det blir dagens pass!

Lara 14/06-10: Dressyrpass




Lara 14/06-10

Idag blev det ett dressyrpass, med lite galoppombyten oså. red snett igenom ett antal gånger och hade en bom som hjälp, blev rätt bra tillsist. Hon har inget problem med galoppombyten men det är bra att slipa till det ibland. Sedan vart det balans lite balans övningar på volten, utan stigbyglar i galopp och trav, jättebra att träna balans även fast det är jobbigt för benen, men bra att ha balans i hoppningen, och allt annat! På slutet vart det utåtställningar på långspåret, överraskande bra gick det! Passet tog en timme och en kvart, sedan skirittade jag av med henne i tio minuter.

Hårdträning inför cupen! ovanför har ni film på mig & Lara på volten från idag, Sara filmade men hon tröck av precis när Lara skulle busbocka, fan också.Hon är så söt när hon gör det..

Johannagrant.blogg.se

hon har ett par jääävligt snygga ridbyxor, med text på sidan. Jag har hittat ett par liknande :) kanske är dom, vet inte riktigt. Men jag tror nog jag ska köpa mig ett par senare (:

http://www.peakendurance.se

Lara


Jag vill bara vara hos henne nu, sova med henne, gråta ut bredvid hennes mjuka mule, krama om hennes varma mage, känna hennes tunga på min hand när hon slickar där så sött bara för att få en bit godis, när hon blåser varm luft i mitt hår ur hennes stora rosa närborrar, springa iväg med henne i hennes stora galopp och fart, känna vinden torka mina tårar i farten mot ingenting, utan henne hade jag inte klarat någonting. du får mig att kämpa gumman. Även fast jag vet att hon inte ser eller kan texten, så vet jag att hon älskar mig tillbaka. en fantastisk underbar skapelse är vad hon är, hon ska dö i min famn, jag ska aldrig lämna henne. min stjärna som lyser starkast, jag älskar henne. mycket och föralltid

Söderhamshoppet here we come!

Jag och lara har anmält oss till söderhamshoppet nu, det är en tredagars tävling från 2 juli till 4 juli. På fredagen blire en LC lördagen LC & LB och söndagen en LB, Det är en cup! askul! Så jag hoppas nu att hon håller i 3 dagar och att vi vinner förståss :) Blir hotell där över helgen och mys med familjen, finns inga hagar men uppstallning, men då blire långa promenader med henne, morgon,förmiddag, eftermiddag & kväll. TAGGAR SOMFAN! jätteladdad, here we comeeeeeeeee bitches


Lina Tallberger - Beauty MA LEE


Min syster Linas nya fina häst!
Äntligen får hon göra det hon älskar. Hästen är en storhäst, ett fullblod men ser inte ut som det, bara lite på huvudet, Riktigt fin faktiskt! :) Lina får berätta mer, finfin iallfall.


Lara 2009

Här har vi en intressant sak, Jag hittade en film på Lara sedan januari 2009. Alltså inte jag som rider på filmen! Hon vägrade hoppa, galoppera och gå framåt överhuvudtaget?! Stegrade framför hinder och grejer? fick tårar i ögonen när hon såg ut sådär och gjorde sådär, Snacka om att hon är en annan häst idag. Hoppar allt, stannar aldrig, gör alltid sitt bästa! Jag är så jävla stolt över mig själv och speciellt henne! Vi har verkligen kämpat med varandra. En ponny som inte ens gick över en bom ska snart debitera L:A med mig, Jag gråter av glädjetårar vilken stjärna jag har, min fina Lara, bara min fina stjärna!


Om en stjärna skulle tändas varenda gång jag tänker på dig
skulle natten vara ljusare en dagen, love you!

Lara 8/06-10

Idag blev det ett hård dressyrpass
Tränade mycket galopp, snett igenom och sedan byta galopp utan att bryta av, sedan länga galoppen på långsidorna och korta jättemycket på kortsidorna. Gick super! Så nöjd så.sedan så skirittade jag av ett helt varv på travbanan, viktigt viktigt :)


L:A ?

tror nog det blir en LA nästa tävling, spännande ;)

Tävlingen i njurunda 5 juni

Lc:
trea
rev två i omhoppningen, jag tappade tyglarna och hon drog iväg för fort! Hade ju vinnartiden iallafall, man måste våga chansa!

L:b
4 fel grunden
Det var som en ursväng från kortsidan till ett räcke, och hon såg inte alls hindret och vart rädd. så fick göra om det och då var hon säkert 30 cm över, annars skitnöjd med den ritten, takten och allt! SUPERNÖJD!


Bilder sedan njurunda tävlingen:








Next stop: Njurunda

imorgon blire tävling i njurunda, Min gamla klubb :) Ska bli väldigt kul att komma dit igen, säkert jättemycket folk som jag kommer känna igen. Lara har även stått på ridskola där, fast nu är ju hon hundra gånger snyggare och bättre :D

Blir en LC & LB, satsa i lc:n och förhoppningsvis dubbelnolla LB:n, Späääännande! Ikväll har vi varit i stallet flera timmar, badade lara, gjorde rent alla saker, knoppade osvosv. Så hon är riktigt fin och laddad :) Extra mycket mat fick hon också, plus massor med pussar och kärlek från familjen. stjärnan min!


Fick även låna Saras röda tretorn stövlar för mina är trasiga, jättesnällt :) Tack igen!

RSS 2.0